INTERCANVI AMB EL GRUP DE FUERTEVENTURA

14500763_10207225008035919_1153568326771436674_o

Dissabte 24 de setembre va haver-hi una actuació de dansa tradicional canària a Vilanova i la Geltrú. A les 6 de la tarda a la plaça de les Neus va actuar un grup de l’illa de Fuerteventura, l’Agrupació Folklòrica de Tetir, que va interpretar músiques i danses tradicionals de l’illa. El grup ha estat convidat pel Grup de Dansa de Vilanova en un dels esdeveniments que ha organitzat pel seu 75è aniversari. Durant l’acte, a més, es va poder veure una mostra de dansa tradicional catalana.

La trobada va començar a les 17.30h a la plaça de la Vila. Des d’allà es va fer una cercavila que va recòrrer la Rambla Principal fins a arribar a la plaça de les Neus, on a les 18.00h va començar l’actuació. Aquesta comptà amb la participació de l’Agrupació Folklòrica de Tetir, que interpretà músiques típiques de Fuerteventura com les ‘isas majoreras’, les polques o les folies. Durant l’acte també va venir com a grup convidat la colla ‘La Geltrunenca’ dels Dansaires Vilanovins, que va oferir un repertori de sardanes i, al final, el Grup de Dansa de Vilanova va ballar un conjunt de jotes.

L’esbart vilanoví va convidar l’Agrupació Folklòrica de Tetir a mostrar la seva música i la seva dansa tradicional en un acte obert al públic. Aquest grup es va formar l’any 1973 a l’illa de Fuerteventura amb l’objectiu de recuperar i preservar la cultura tradicional de l’illa. Els seus dansaires van vestits amb la roba típica dels camperols de finals del segle XIX i principis del XX. Pel que fa a la música, la Rondalla de Tetir compta amb cantants i instrumentistes de pua, és a dir, guitarres, mandolines i bandúrries. En el cas de la percussió fan servir la petxina de les ‘lapas’, un mol·lusc típic de les illes Canàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.