PARTICIPEM EN LA FESTA DE LA VEREMA DE CUBELLES

El Grup de Dansa de Vilanova va actuar el passat 9 de setembre en la XXIX edició de la Festa de la Verema de Cubelles. L’exhibició començà a la plaça del Mercat a partir de les 22 hores i es va fer conjuntament amb altres actes propis de la festa, com la tradicional trepitjada de raïm i la proclamació del Pubillatge de Cubelles 2016.

En l’actuació de divendres, el Grup de Dansa de Vilanova va oferir un repertori variat, amb balls propis de les terres tarragonines, com la Jota Foguejada de Benissanet i la Jota de la Pobla de Massaluca; danses de saló com la Quadrilla de Martorell i altres balls senyorials i solemnes. A més, interpretà una dansa molt adient per la festa de la verema: l’Hereu Riera. Aquest és un ball típic de taverna que està pensat com una juguesca. El ballador col·loca sobre un got de vi dues fustes en forma de creu i ha de saltar-hi per sobre intentant no fer caure el got que hi ha a sota. Antigament, si el ballador arribava al final de la dansa sense haver-lo fet caure, se’l bevia, en canvi si no ho aconseguia, l’havia de pagar.

14361284_10207179239171726_468218299651880535_o

Cal destacar també, que com a obsequi al poble de Cubelles el Grup de Dansa va ballar la Cascavellada del poble d’Arles de Tec, un municipi agermanat amb la vila de Cubelles des de fa molts anys. Es dóna la curiositat que aquest ball va ser recuperat pel Grup de Dansa de Vilanova fa més de cinquanta anys, quan encara no hi havia cap vincle amb aquest poble de la Catalunya Nord.

L’actuació al municipi de Cubelles, on el Grup de Dansa no hi ballava des de feia trenta anys, conjuntament amb la tradicional ofrena de la Diada de l’Onze de Setembre i l’acte de la Festa de la Gent Gran a Canyelles, van ser la culminació a tota una agenda d’activitats que l’entitat ha dut a terme aquest any amb motiu del seu 75è aniversari.

L’associació es mostra molt satisfeta per la feina feta, el bon desenvolupament dels actes de commemoració i la vitalitat que ha mostrat el Grup i confia que això signifiqui un pas endavant pel seu creixement. Des d’aquí, es vol deixar palès l’agraïment a la tasca i l’esforç de moltes persones que desinteressadament s’han implicat i han fet possible aquesta agenda tan ambiciosa, des de balladors i exballadors a aquells que d’una manera o altra han estat vinculats al Grup durant tots aquests anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.