UNA NIT DE DANSA BEN ESPECIAL: REUNIM EXBALLADORS DE TOTES LES ÈPOQUES DALT DE L’ESCENARI

28614370881_55930e4670_k

El passat dissabte 30 de juliol, la Plaça de la Vila de Vilanova va acollir una de les actuacions més representatives del Grup de Dansa de Vilanova: la 37a Nit de Dansa. Enguany, amb motiu del 75è aniversari de l’entitat, l’esbart ha reunit a dalt de l’escenari una cinquantena de balladors de totes les èpoques que han preparat un espectacle conjunt. Aquest va començar a les 22:30 hores i s’hi va poder veure una mostra dels balls més importants de la història del grup.

Una de les novetats de l’edició va ser la representació de la sardana ‘Amics Vilanovins’, del músic i director de cobla Josep Maria Guinart. Aquesta peça musical va ser composta expressament pel Grup de Dansa a principis dels anys 70 i la va estrenar la Cobla La Principal de la Bisbal el 25 d’agost del 1973 al municipi de Blanes.

Guinart, que ja havia acompanyat al Grup de Dansa en diverses actuacions amb la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, va decidir dedicar una de les seves primeres composicions a l’esbart vilanoví. El passat dissabte, doncs, es va poder veure per primer cop en molt de temps aquesta sardana que va ballar el grup juvenil ‘La Geltrunenca’ dels Dansaires Vilanovins. L’acte va comptar, a més, amb la presència del mateix compositor.

Enguany, la música de la 37a Nit de Dansa ha anat a càrrec de la Cobla Maricel de Sitges. El conjunt va estar dirigit pel prestigiós director Jordi Núñez, especialitzat en el repertori de dansa catalana. L’actuació va comptar amb un total de 16 balls entre els quals s’hi va poder veure: la Tirotitaina del Pallars, el Ball de Tres d’Ulldecona o la Jota Foguejada de Benissanet. Al final de l’actuació el grup ballarà amb el públic les ja tradicionals Danses de Vilanova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.