REBEM UN RECONEIXEMENT PEL DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL

El Grup de Dansa de Vilanova està de celebració, fa 75 anys. Des de la seva creació l’any 1941 fins avui dia, pel grup han passat moltes persones que han fet una gran tasca de divulgació de les danses populars catalanes. Per aquest motiu, el Departament de Cultura de la Generalitat a través de la Direcció General de Cultura Popular ha volgut reconèixer la trajectòria d’aquesta entitat en el seu 75è aniversari.

El passat divendres 3 de juny, amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, el Conseller de Cultura Santi Vila va lliurar un diploma al Grup de Dansa de Vilanova en agraïment a la tasca realitzada. Un diploma que també es va entregar a unes quinze entitats més que enguany estan d’aniversari.

Així, cada any, pels volts del 4 de juny se celebra el Dia de l’Associacionisme Cultural, una jornada que vol posar en valor el pes i la força de les associacions culturals catalanes. Ara fa 3 anys, el Govern de la Generalitat va proclamar aquest dia per commemmorar la mateixa data de l’any 1864 en què va començar el quart Festival Euterpe. L’esdeveniment va ser organitzat per la Societat Coral Euterpe sota la direcció de Josep Anselm Clavé i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral impulsat per aquest compositor català.

Diploma Associacionisme Cultural

Premi a la Continuïtat

Un altre dels premis que rebrà enguany el Grup de Dansa de Vilanova és el de la Continuïtat, pels seus 75 anys d’història. Aquest reconeixement l’atorga la Comissió Capital de la Sardana i es va fer públic el passat 12 de març durant els actes oficials de la proclamació de Mollerussa Capital de la Sardana 2016. El guardó es lliurarà el dia 25 de novembre en aquesta mateixa ciutat.

Seguint amb els actes de celebració de l’aniversari, després de la presentació del llibre ’75 anys d’història i danses’, el pròxim 29 d’abril s’inaugurarà a les 7 de la tarda una exposició al Centre d’Art Contemporani La Sala, de Vilanova i la Geltrú. La mostra farà un recull del vestuari de l’entitat i de fotografies antigues i durarà fins al 8 de maig, dia en què es farà un aplec d’esbarts dansaires a la plaça del Port de la mateixa ciutat. L’acte s’inclou dins de la fira BlauVerd i reunirà els esbarts Renaixença, l’Espiga d’Or i Rosa dels Vents. La trobada començarà a les 12 del migdia i també comptarà amb la participació dels gegants petits, l’Hereu i la Pubilla, de Vilanova i la Geltrú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.