ESTRENEM UN LLIBRE PEL NOSTRE 75è ANIVERSARI

És una de les entitats més veteranes de la ciutat i enguany celebra 75 anys. El Grup de Dansa de Vilanova està d’aniversari i vol celebrar aquesta efemèride amb la resta de la població. Per aquest motiu, d’ara fins a l’estiu ha preparat una sèrie d’actes. El primer d’ells tindrà lloc el pròxim dimarts 19 d’abril amb la presentació del llibre ’75 anys d’història i danses’, una obra escrita per l’historiador Joaquim Ruiz que narra els orígens i la trajectòria del grup. La publicació s’ha fet amb la col·laboració dels membres de l’entitat i conté més d’un centenar de fotografies. A més, difon el vestuari del grup i fa una especial menció a un dels balls més representatius de la ciutat, les Danses de Vilanova.

El 19 d’abril a les 7 de la tarda a la biblioteca Armand Cardona es presentarà aquest llibre que ha prologat l’escriptor i folklorista Bienve Moya. L’autor, Joaquim Ruiz, ha volgut explicar la història d’aquesta entitat, hereva del grup Coros y Danzas de la Sección Femenina, que es va fundar a la capital del Garraf el 1941. Tot i tenir uns orígens lligats al règim franquista no s’ha de passar per alt la contribució d’aquest grup a la cultura popular catalana. Així, durant aquest període es van recuperar i impulsar balls com la Moixiganga de Valls, la Cascavellada d’Arles-sur-Tech o les mateixes Danses de Vilanova. Ja durant la Transició democràtica, molts dels seus components van decidir començar una nova etapa marcada per uns nous valors i uns compromisos socials ben diferents, és a partir de llavors que va passar a tenir el nom que coneixem avui dia.

DSCN7722

Les celebracions del 75è aniversari del Grup de Dansa de Vilanova continuaran a partir del divendres 29 d’abril amb la inauguració d’una exposició al Centre d’Art Contemporani La Sala. L’acte començarà a les 7 de la tarda i s’hi presentarà una mostra que inclourà fotografies antigues, el vestuari històric de l’entitat i un document audiovisual. L’exposició s’allargarà fins al diumenge 8 de maig, dia en què també se celebrarà un altre dels actes centrals de l’aniversari: l’aplec d’esbarts dansaires.

La trobada s’inclou dins de la fira BlauVerd, la fira del mar i el medi ambient, i començarà a les 12 del migdia a la plaça del Port. Els grups participants seran l’Esbart Dansaire Renaixença, l’Esbart l’Espiga d’Or i l’Esbart Rosa dels Vents. Tots ells, conjuntament amb el Grup de Dansa de Vilanova, ballaran balls com la Dansa de Castellterçol, el Galop de Pallars o l’Hereu Riera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.