8 de Març – Dia de la Dona

El passat 8 de març, el Grup de Dansa de Vilanova va participar als actes que es van organitzar a la Plaça de la Vila en el Dia Internacion de la Dona. El grup va ballar la dansa anomenada “Ball de Rentadores”, de Riu de Pendís (Cerdanya).

Havia estat costum que les rentadores, tant de riu com de bassa, es lliuressin a petits balls i jocs entre elles al so de cançons alegres i divertides. La persitència de l’agermanament dels conceptes de rentar al riu i la dansa porten a pensar si el ball de les rentadores pot ésser la romalla d’una cerimònia ritual dedicada a divinitats del riu, probablement femenines, com ho són els éssers mítics habitants de les gorges i cataus de vora les aigües, qualificats de goges i d’aloges.

Dia Internacional de la Dona, 2015
Dia Internacional de la Dona, 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.