Èxit en la 33ena Nit de Dansa malgrat la pluja

Amb la mirada posada el cel. Així es com va transcórrer enguany la 33ena edició de la Nit de Dansa que, com ja ve sent habitual, organitza anualment el Grup de Dansa de Vilanova en motiu de la festa major de la ciutat. Tot i les quatre gotes caigudes, els dansaires van poder exhibir tot el repertori de balls preparats per a l’ocasió, així com també es van poder representar les danses del grup convidat d’enguany; el Carnaval de Barranquilla (Colòmbia).
Durant la primera part de l’acte, els vilanovins, acompanyats pels músics de la Cobleta del Gran Penedès, van realitzar diversos balls tradicionals catalans provinents de diferents punts del país, entre els quals s’hi trobaven danses de muntanya, de carnaval i de plaça. Els colombians, per la seva banda, van sorprendre amb un ball de clara procedència indígena i van enlluernar la Plaça de la Vila amb els seus vestits.
A la segona part, el Grup de Dansa de Vilanova va exhibir un conjunt de jotes provinents de la província de Tarragona i on les balladores van poder lluïr, per primer cop, les noves faldilles, que passaran a formar part del nou vestuari del grup juntament amb les armilles dels balladors estrenades l’any anterior. La nota de ritme i color va córrer a càrrec del grup de Barranquilla, que va traslladar als assistents al carnaval colombià recuperant els sons més característics d’aquesta festa.
L’acte es va tancar amb les tradicionals Danses de Vilanova, convidant al públic a unir’s-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.